+31 (0)6 2003 9399
 
 

Team en partners

Signum gelooft in delen, verbinden en samenwerken. Daarom werkt Signum nauw samen met partners uit haar netwerk om de cliënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
Het team van Signum bestaat uit Aike van der Staay, Arthur Sonneville en Karin van Beekum.

Aike van der Staay

Mr. A.G.H. van der Staay is oprichter en directeur-eigenaar van Signum. Aike is specialist op het gebied van integriteitregelgeving zoals de Wtt en de Wwft en integere bedrijfsvoering in brede zin. Zij kent de trustsector vanuit drie invalshoeken: als cliënt, vanuit haar ervaring als adviseur in de internationale corporate adviespraktijk van PwC (1987-2003), als toezichthouder op trustkantoren in de periode dat zij bij De Nederlandsche Bank werkzaam was (2004-2007) en ten slotte als adviseur en auditor van trustkantoren (2008-heden). Aike treedt regelmatig op als spreker en docent over onderwerpen uit de Wtt en de Wwft, zoals cliëntenonderzoek, transactiemonitoring en integriteitrisico’s. Zij doceert onder andere voor het Nederlands Compliance Instituut en Licent Academy.
Aike studeerde rechten in Utrecht en volgde de postdoctorale Grotius specialisatieopleiding vennootschaps- en ondernemingsrecht. In 2015 rondde zij de Leergang Stimuleringskader Integere Organisatie (SIO) af en is gecertificeerd SIO Professional. Aike publiceerde over compliance- en integriteitmanagement onder andere als medeauteur van het boek ‘Beroep: Bedrijfsjurist, praktische leidraad voor bedrijfsjuristen’ (Kluwer 2009).

Arthur Sonneville

A.G. Sonneville RA is registeraccountant. Hij heeft een brede en relevante ervaring in de controlepraktijk. Arthur was ruim twaalf jaar werkzaam bij De Nederlandsche Bank als toezichthouder op de trustkantoren (2004-2016). In die functie was hij vanaf de invoering van de Wtt nauw betrokken bij het toezicht en de trustsector. Arthur is sinds
1 september 2016 zelfstandig werkzaam. Voordat Arthur toezichthouder bij DNB werd, werkte hij vier jaar als audit manager bij de IAD van een internationale zaken- en effectenbank (2000-2004). Eerder was hij werkzaam bij de Belastingdienst, waar hij  als controle specialist ruim tien jaar boekenonderzoeken heeft uitgevoerd bij middelgrote en grote ondernemingen (1990-2000).

Karin van Beekum

Mr. K.J. van Beekum is notarieel en fiscaal-juridisch opgeleid. Karin is specialist op het gebied van integriteitregelgeving zoals de Wtt en de Wwft. Zij is ACAMS gecertificeerd. Karin heeft ruim 19 jaar werkervaring in de financiële sector. De laatste zes jaar was zij werkzaam bij De Nederlandsche Bank als toezichthouder op het gebied van integriteitregelgeving (2011-2017). Als toezichthouder was Karin nauw betrokken bij de trustsector. Zij heeft een ruime ervaring met onderzoeken bij trustkantoren en andere instellingen die onder toezicht van DNB staan. Karin treedt op als spreker over onderwerpen uit de Wtt en de Wwft en publiceert regelmatig artikelen. Sinds 1 september 2017 is Karin zelfstandig werkzaam. Voordat Karin toezichthouder bij DNB werd, werkte zij ruim vijf jaar als senior tax counsel bij de fiscale afdeling van Aegon (2006-2011). Daarvoor was zij werkzaam als tax manager bij PwC (1998-2006). Hier adviseerde zij internationaal opererende ondernemingen. Zij werkte daarbij nauw samen met diverse trustkantoren.

Partners

Andere partners waar Signum mee samenwerkt:
  • mr. Andries Doets, partner bij Eurius, specialisten in Nederlands en Europees financieel recht
  • mr. Casper Riekerk, partner bij Finnius, specialisten in financieel recht
  • drs. Maarten de Jong, directeur Bureau SIO, adviseur professionele integriteit 
 


Sio
 
ONTWERP CENTOMANI | REDACTIE JSCOMMUNICATIE | REALISATIE STUDIO PROJECTIE
© 2010 | SIGNUM CONSULTING B.V. | KvK 51044552 | DISCLAIMER